Woning te Klaaswaal

Woning te Klaaswaal

Op de oude Bommelskoussedijk, tussen Klaaswaal en Numansdorp staat sinds 1951 een tractorenwerkplaats met aardappelkoelcellen. In 1996/1997 herschapen in een meergeneratiewoning annex praktijkruimte, annex expositieruimte – nieuwe functies, nieuwe identiteit. Op dijkniveau een woon-“doos” in de loods. Slaapkamers in de koelcellen op polderniveau. De “doos” staat vrij in de loods. De “doos” herkenbaar vanuit loods. De loods herkenbaar vanuit “doos”. Open aan de zuidkant, passieve zonne├źnergie, zon en licht. Gesloten aan de noordkant, exposities met noorderlicht. Confrontaties, oud-nieuw, glad-strak. Duurzaam bouwen, isolatie, glas HR-plus, vloer- en wandverwarming, gipsplaat, hout, minerale wol, gevelbekleding als regenjas met isolatie, tegen bestaande gevels. Oranje rode geveltegels, keramiek, als Hollandse daken in de regio. Voegt zich in het landschap, uitzicht over polder wonen, werken, kunst aan de dijk. – See more at: http://www.roosros.nl/projecten/121/woning-in-schuur-klaaswaal.html#sthash.jKwWvMSH.dpuf

Op de oude Bommelskoussedijk, tussen Klaaswaal en Numansdorp staat sinds 1951 een tractorenwerkplaats met aardappelkoelcellen. In 1996/1997 herschapen in een meergeneratiewoning annex praktijkruimte, annex expositieruimte – nieuwe functies, nieuwe identiteit. Op dijkniveau een woon-“doos” in de loods. Slaapkamers in de koelcellen op polderniveau. De “doos” staat vrij in de loods. De “doos” herkenbaar vanuit loods. De loods herkenbaar vanuit “doos”. Open aan de zuidkant, passieve zonne├źnergie, zon en licht. Gesloten aan de noordkant, exposities met noorderlicht. Confrontaties, oud-nieuw, glad-strak. Duurzaam bouwen, isolatie, glas HR-plus, vloer- en wandverwarming, gipsplaat, hout, minerale wol, gevelbekleding als regenjas met isolatie, tegen bestaande gevels. Oranje rode geveltegels, keramiek, als Hollandse daken in de regio.

Wij hebben het hele huis voorzien van glas en schilderwerk en wandafwerking. Het huis is erg strak en modern ingericht wat zich resulteert in witte strakke muren. Begin 2014 is het balkon bij de woonkamer getrokken zodat er binnen nog meer ruimte ontstaan is.